Thursday, September 22, 2005

HL

Péče Valve, Sierry a Gearboxu o své hráče a zákazníky je úctyhodná a . Half-Life se prodává stále skvěle, každý měsíc se navíc na Half-life serverech odehraje přes 350 milionů hodin a není divu - rok a půl po jeho vytvoření je výrobci stále výrazně podporován. Posuďte sami:

1.) Patch - bude v nejbližších týdnech vydán nový patch, který bude obsahovat nové mapy

3.) Worldcraft - Současně s novým SDKčkem bude vydána nová generace (3) editoru Worldcraft, opět s mnoha novými funkcemi. Nový způsob práce s texturami, nástroje pro automatické preview, OpenGL renderer, to je jen pár z nových voleb. Všichni designéři určitě už teď vyskakují ze židlí, ale předčasně - přečtěte si nejprve toto preview nové verze. Slušné, co?
4.) OpForce - V nejbližších týdnech také vyjde patch pro datadisk OF, jehož součástí bude Opposing Force CTF. Budou v něm na obou stranách barikády stát postavy z Half-Life i mission packu a pomohou jim i nové power-upy a zbraň. Samozřejmostí je několik map (přesněji čtyři), entita pro Worldcraft, která umožní vytvoření dalších amatérských a jak tak znám Valve a Gearbox, jistě i nějaká překvapivá inovace a změna standardních pravidel CTF. Celý patch bude separátní od nového TF patche, ale vyjde současně s ním.
5.) Perličky - Na sajtě Catacombs najdete krátký rozhovor s Gabe Newellem, znehož je evidelntní spolupráce Valve s tvůrci úspěšného CounterStrike. To napovídá co bude následovat po TF2, i když je vzhledem k velkém zdržení hry možné, že se určité nápady z CS objeví i přímo v TF2. vyloušit nemůžeme i vlstní profi projekt od samotných tvůrců CS. Uvidíme. Další perličky pochází z tábora Gearboxu - Stephen Palmer, tamní level designer vytvořil jednu novou mapu pro CounterStrike a Randy Pitchford, šéf firmy napsal článek o budoucnosti online hraní.