Monday, November 07, 2005

tajné lokace

Hra Quake obsahuje takzvané tajné lokace - "secrety". Pokud se do nich dostanete, najdete tam obvykle něco užitečného a současně máte dobrý pocit, že jste odhalili další z tajemství hry. Pokud stojíte před teleportem kterým opustíte mapu a zjistíte, že jste všechna tajemství neobjevili, může to pro vás být frustrující. Proto je zde tento seznam, s jehož pomocí zaručeně žádný "secret" neminete.
Seznam tajemství měl původně vzniknout jako překlad seznamu ze STOMPED.COM který spravuje Brandon F Fish. Nakonec jsem původní seznam použil jako referenci a vytvořil seznam nový, který se od originálu liší v některých přístupech a v pořadí popisovaných "secretů". Snažil jsem se, aby jejich pořadí sledovalo logickou posloupnost "od začátku do konce", tedy takové pořadí, v jakém je míjíte při postupu mapou.
Seznam obsahuje i lokace, které jsou de facto tajné, ale hra je jako tajné neregistruje. Takové lokace jsou označovány jako "EXTRA". V seznamu nejsou fígle které k průchodu mapou nutně potřebujete a bez nichž byste se do další mapy nedostali.